Vprašanje:

Imam prometne prekrške v vrednosti 850 evrov. Stanovanje je pisano na ženo. Lahko rubijo premičnine?
 

Odgovor:

V primeru rubeža premičnin, lahko izvršitelj rubi premoženje, ki ga najde na naslovu dolžnika. V tem primeru se šteje, da lahko izvršitelj upravičeno sklepa, da je premoženje v posesti dolžnika tudi v njegovi lasti. Kot takšno je lahko predmet rubeža. Ne sme pa rubiti predmetov, ki so iz izvršbe izvzeti po 177. členu Zakona o davčnem postopku.

Vsekakor predlagamo, da lastniki, katerih premoženje se nahaja na vašem naslovu, za svoje premoženje pripravijo dokaze o lastništvu in jih ob rubežu tudi predložijo v vpogled izvršitelju. V kolikor bi izvršitelj opravil rubež sinovega premoženja, bodo namreč morali vložiti ugovor tretjega pri davčnem organu, ki je izdal sklep o izvršbi.

e-obrazec - Ugovor tretjega zoper sklep o izvršbi

Predlagamo, da v tem primeru, na davčni organ, ki vodi izvršbo, vložite predlog za obročno plačilo globe.

e-obrazec - Predlog za obročno plačilo globe

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Dobil sem kazen za prekršek. Kaj lahko storim?

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!