Vprašanje:

Imam prometne prekrške v vrednosti 850 evrov. Stanovanje je pisano na ženo. Lahko rubijo premičnine?
 

Odgovor:

V primeru rubeža premičnin, lahko izvršitelj rubi premoženje, ki ga najde na naslovu dolžnika. V tem primeru se šteje, da lahko izvršitelj upravičeno sklepa, da je premoženje v posesti dolžnika tudi v njegovi lasti. Kot takšno je lahko predmet rubeža. Ne sme pa rubiti predmetov, ki so iz izvršbe izvzeti po 177. členu Zakona o davčnem postopku.

Vsekakor predlagamo, da lastniki, katerih premoženje se nahaja na vašem naslovu, za svoje premoženje pripravijo dokaze o lastništvu in jih ob rubežu tudi predložijo v vpogled izvršitelju. V kolikor bi izvršitelj opravil rubež sinovega premoženja, bodo namreč morali vložiti ugovor tretjega pri davčnem organu, ki je izdal sklep o izvršbi.

e-obrazec - Ugovor tretjega zoper sklep o izvršbi

Predlagamo, da v tem primeru, na davčni organ, ki vodi izvršbo, vložite predlog za obročno plačilo globe.

e-obrazec - Predlog za obročno plačilo globe

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Dobil sem kazen za prekršek. Kaj lahko storim?

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!