Vprašanje:

Mama in sin z družino živijo v hiši, ki je last sina, v ločenem gospodinjstvu. Mami rubijo. Kaj lahko odnesejo iz hiše?
 

Odgovor:

Izvršitelj bo rubež materinih premičnin opravil na njenem naslovu. Na tem naslovu bo lahko zarubil premoženje, za katerega bo smatral, da ga ima v lasti. V praksi to pomeni, da lahko zarubi premoženje, ki ga najde na njenem naslovu in ni izvzeto iz rubeža (79. člen Zakona o izvršbi in zavarovanju).

Vsekakor predlagamo, da sin za svoje premoženje pripravi dokaze o lastništvu in jih ob rubežu tudi predloži v vpogled izvršitelju. V kolikor bi izvršitelj opravil rubež sinovega premoženja, bo moral sin vložiti ugovor tretjega, ter svoje lastništvo dokazati na sodišču.

e-obrazec - Ugovor tretjega zoper sklep o izvršbi

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!