Vprašanje:

Lahko ugovor zaradi zastaranja vložim le po 8. dneh od izvršbe ali tudi na opomin pred rubežem?
 

Odgovor:

V primeru zastaranja terjatve, morate kot dolžnik, v roku 8. dni po vročitvi sklepa o izvršbi, vložiti ugovor. V kolikor ugovora ne vložite pravočasno, se izvršilni postopek, kljub zastaranju, opravi.

e-obrazec - Ugovor dolžnika zoper sklep o izvršbi zaradi zastaranja

V primeru predhodnega opomina s strani upnika, ugovor ni potreben. Vsekakor pa je priporočljivo, da na opomin v takšnem primeru odgovorite, lahko v obliki navadnega dopisa, ter upnika opozorite na zastarano terjatev.

e-obrazec - Dopis (splošni)

Več o tem si lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Kdaj zastara dolg (račun, položnica,...?)

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!