Vprašanje:

Imam izvršbo na podlagi izvršilnega naslova. Podal sem ugovor. Banka trga brez pravnomočnosti sklepa? Je to mogoče?
 

Odgovor:

Če dolžnik ne predlaga odloga izvršbe (pač pa vloži le ugovor), v izvršbi na podlagi izvršilnega naslova, bo izvršilno sodišče nadaljevalo izvršilni postopek ne glede na vloženi ugovor.

Dolžnik lahko sodišču predlaga, da odloži izvršbo do pravnomočne odločitve o dolžnikovem ugovoru zoper sklep o izvršbi.

e-obrazec - Predlog dolžnika za odlog izvršbe zaradi vložitve ugovora zoper sklep o izvršbi

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!