Vprašanje:

Kaj storiti, če ne moreš odplačati dolga do preživninskega sklada? Izvršbe na nepremičnine so bile neuspešne že 6x?
 

Odgovor:

V kolikor izvršba ni uspešno končana oz. ni obeta za poplačilo terjatve, lahko preživninski sklad preživninskemu zavezancu odpiše dolg delno ali v celoti.

Pri odločanju o odpisu terjatve sklad, na podlagi vseh listin v spisu, presoja dosedanji potek izvršbe, možnosti za izterjavo v bodoče in višino stroškov izvršilnega postopka.

O odpisih se odloča praviloma enkrat letno ob koncu obračunskega leta.

Predlagamo, da kontaktirate preživninski sklad in preverite svoje možnosti za odpis dolga.

Več o tem si lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Kdaj zastara dolg (račun, položnica,...)?

Informiran.si - Kako izterjati preživnino po sodni poti in kaj storiti, če je izterjava neuspešna?

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!