Vprašanje:

Izgradnjo ceste sem plačala, ostala dva lastnika nista plačala. Prej sta privolila, kar je zapisano v pogodbi. Kaj storiti?
 

Odgovor:

Predvidevamo, da je dogovor med solastniki takšen, da vi plačate vse stroške izgradnje ceste, ostla solastnika pa vam v določenem roku povrneta svoj delež investicije.

V kolikor ste sklenili pogodbo v obliki izvršljivega notarskega zapisa, lahko na podlagi takšne pogodbe vložite izvršbo na pristojno sodišče.

e-obrazci - Predlogi za izvršbo

V kolikor imate sklenjeno običajno pogodbo morate v prvem koraku vložiti tožbo in svoj dolg dokazati. Na podlagi sodbe, ki je izvršljivi naslov, pa lahko kasneje predlagate izvršbo.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako izterjati neplačnike?

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov za upnike v postopku izvršbe

Informiran.si - Kako izterjati neplačnike in kakšen je postopek izvršbe?

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!