Vprašanje:

Upravnik me terja za nekaj računov, ki so nastali med 31.5.2014 do 31.10.2014. Se lahko sklicujem na zastaranje?
 

Odgovor:

Terjatve upravnikov večstanovanjskih hiš za storitve upravljanja ter druge njihove terjatve, ki se plačujejo v trimesečnih ali krajših rokih, zastarajo v roku enega leta.

Zastaralni rok za zastaranje začne teči s 1. januarjem leta, ki sledi letu, v katerem je terjatev zapadla.

Terjatve, ki jih omenjate bi morale (v kolikor ni prišlo do pretrganja zastaranja), 1.1.2016. Seveda pa bi morali za gotov odgovor imeti več informacij in zadevo preveriti podrobneje. 

Več lahko preberete v spodnjem članku:

Informiran.si - Kdaj zastara dolg (račun, položnica,...)?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!