Vprašanje:

Kaj lahko naredi izvršitelj, če nimaš rubljevih stvari? Lahko zahteva denar za rubež?
 

Odgovor:

V kolikor je rubež premičnin neuspešen, lahko upnik v 3 mesecih neomenokrat predlaga ponovni rubež.

e-obrazec - Predlog upnika za ponovni rubež dolžnikovih premičnin

V kolikor dolžnik nima rubljivega premičnega premoženja, rubežnik ne more opraviti rubeža. Pri tem lahko upnik predlaga rubež drugega premoženja. Predhodno lahko sodišču predlaga, naj sodišče dolžnika pozove k predložitvi seznama svojega premoženja in prihodkov.

e-obrazec - Predlog upnika za predložitev seznama dolžnikovega premoženja

e-obrazec - Predlog za izvršbo z novim izvršilnim sredstvom - na premičnine ali/in nepremičnine

e-obrazci - Ostali predlogi upnika

Stroški rubeža se poplačajo kot izvršilni stroški. Ti izvršilni stroški se poplačajo iz zarubljenega premoženja oz. jih poplača (oz. založi) upnik, ki predlaga izvršbo, dolžnik pa jih je nato dolžan povrniti upniku. 

Rubežnik mora dolžnika pred rubežem pozvati k prostovolnemu poplačilu dolga. Zarubi lahko tudi gotovino dolžnika, ki ima stalne mesečne prejemke, do mesečnega zneska, ki je po zakonu izvzet iz izvršbe, v sorazmerju s časom do naslednjih prejemkov.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!