Vprašanje:

Fizična oseba dobi izvršbo, med drugim pa je lastnik d.o.o. Se v tem primeru blokira tudi potem poslovni račun?
 

Odgovor:

Ne. Blokira se transakcijski račun dolžnika.

Sredstva na transakcijskem računu d.o.o.-ja so v lastni d.o.o.-ja, ne dolžnika.

Lahko pa upnik, poleg rubeža sredstev na računu dolžnika, predlaga rubež dolžnikovega lastniškega deleža v d.o.o.-ju, ki se tako proda na dražbi, upnik pa se poplača iz kupnine.

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!