Vprašanje:

Grozi mi rubež v višini 750€. Živim pri starših. Sem lastnik avta. Vse drugo je od staršev.
 

Odgovor:

Glede na znesek predvidevamo, da bo izvršitelj zarubil in prodal Vaše vozilo, ter dolg poplačal iz tega naslova.

V kolikor bo ocenil (ali se bo to izkazalo po prodaji vozila), da rubež avtomobila ne zadošča, pa lahko zarubi vse premoženje, ki ga najde na vašem naslovu.

V kolikor bo zarubil tudi premoženje staršev, pa bosta morala starša vložiti ugovor tretjega, ter svoje lastništvo dokazati na sodišču.

e-obrazec - Ugovor tretjega zoper sklep o izvršbi

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!