Vprašanje:

Na dražbi sem kupil nepremičnino. Kdaj pričakujemo sklep dražbe? Kdaj je rok plačila kupnine?
 

Odgovor:

V primeru nakupa v okviru izvršilnega postopka, sodišče izda sklep, s katerim domakne nepremičnino, prodano z neposredno pogodbo, ko ugotovi, da so izpolnjeni pogoji za veljavnost prodaje.

Sklep o domiku vroči vsem, katerim je vročilo odredbo o prodaji, ter kupcu. 

Roka za izdajo sklepa zakon ne določa.

Rok, v katerem mora kupec položiti kupnino, je določen v pogojih prodaje. Ta rok ne sme biti daljši od 6. mesecev od dneva prodaje.

V primeru stečajnega postopka, po koncu dražbe voditelj dražbe razglasi dražitelja, ki je na dražbi uspel, in ga obvesti o času sklenitve pisne pogodbe, ki ne sme biti pozneje kot tri delovne dni po koncu dražbe.

V primeru nakupa v okviru stečajnega postopka, je rok za plačilo kupnine določen v razpisu javne dražbe in ne sme biti daljši od treh mesecev po sklenitvi prodajne pogodbe.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!