Vprašanje:

Oče je lastnik 2. hiš. Je v izvršbi. Živi v drugi hiši, kjer ima stalno bivališče. Ali lahko rubijo tudi nam?
 

Odgovor:

Glede na opisano predvidevamo:

  • da je bil predlagan rubež premičnin dolžnika (upnik lahko predlaga tudi rubež nepremičnin, kar pomeni, da je možno, da se za poplačilo dolga na dražbi prodajo obe ali ena od očetovih nepremičnin),
  • da Vi prebivate v drugi očetovi nepremičnini.

Rubež premičnin se opravi na naslovu bivališča dolžnika. Glede na to, da so obe nepremičnini v lasti očeta, je možno, da bo izvršitelj sklepal, da se očetovo premoženje nahaja v obeh nepremičninah in bo rubež opravil tudi pri Vas.

Če bo izvršitelj poskusil zarubiti Vaše premoženje, mu predložite dokaz, da je premoženje dejansko Vaša last. Običajno izvršitelj takšnega premoženja ne zarubi.

Načeloma pa izvršitelju ni potrebno ugotavljati, čigavo je premoženje, ki ga najde na naslovu dolžnika. Če bo tako zarubil premoženje, ki je dejansko Vaše, boste morali vložiti ugovor tretjega in na sodišču dokazati lastništvo zarubljenega premoženja.

e-obrazec - Ugovor tretjega zoper sklep o izvršbi

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!