Vprašanje:

Dobila sem sklep o izvršbi za stvar, ki se sploh še ni končala pri upnikovem odvetniku (pritožba in dokazila). Kaj storiti?
 

Odgovor:

Očitno se z upnikom ne morete dogovoriti glede Vaše terjatve.

Predlagamo, da v 8. dneh po prejemu sklepa o izvršbi podate ugovor zoper sklep o izvršbi in o upravičenosti terjatve bo v pravdnem postopku ugotavljalo pristojno sodišče.

e-obrazec - Ugovor zoper sklep o izvršbi na podlagi verodostojne listine

Več informacij najdete v spodnjem članku:

Informiran.si - Kako podati ugovor zoper sklep o izvršbi?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!