Vprašanje:

Kako sestaviti sporazumno ločitev izvenzakonske zveze (obrazec, kaj mora vsebovati), kam oddati vlogo, kakšni so stroški, potek postopka in kateri dokumenti se predložijo.
 

Odgovor:

Ker izvenzakonska zveza formalno ni nikoli sklenjena, tudi ob razpadu ni potrebno predlagati njene razveze.

Izvenzaonska partnerja morata (v primeru da obstaja) razdeliti skupno premoženje, kar storita v obliki notarskega zapisa (seznam notarjev).

V primeru, da je treba urediti preživljanje skupnih otrok, izvenzakonska partnerja to storita tako, da na pristojno sodišče pošljeta predlog za izdajo sklepa o preživnini in dodelitvi mladoletnega otroka.

Tak predlog lahko izdelate tudi s pomočjo e-obrazca: Predlog za izdajo sklepa o preživnini in dodelitvi mladoletnega otroka ob razvezi zunajzakonske zveze.

 

Več si lahko preberete v članku:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!