Vprašanje:

Se mora pisni dogovor o sobivanju z bivšim možem v skupni hiši overiti? Priče najini odrasli otroci.

 

Odgovor:

Zakonca morata ob razvezi skleniti sporazum v katerem uredita delitev skupnega premoženja in pa tudi vprašanje, kdo ostane oz. postane najemnik skupnega stanovanja. Ta sporazum mora biti v obliki notarskega sporazuma.

Vsebine vajinega dogovora sicer ne poznamo, bi pa sklepali, da bi moral biti vajin sporazum v obliki izvršljivega notarskega zapisa in ne bi zadoščala zgolj overitev.

Lahko pa po razvezi, skleneta običajno najemno razmerje, kjer je overitev priporočljiva, ni pa zahtevana.

e-obrazec - Najemna pogodba za stanovanje ali hišo

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

Brezplačni e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!