Vprašanje:

Z možem sva kupila parcelo in zidala hišo. Kakšen strošek bi bil, da bi bila oba lastnika, sedaj je le on?
 

Odgovor:

V Vašem primeru bi prišel v poštev sporazum o razdelitvi skupnega premoženja. Sporazum je potrebno urediti v obliki notarskega zapisa.

Cena zapisa je odvisna od vrednosti premoženja, odmeri se glede na določila Notarske tarife (Izvleček pristojbin za notarske storitve - Pristojbina B).

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj sodi v skupno premoženje zakoncev?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!