Vprašanje:

Žena je vložila vlogo za ločitev. Mora tudi za premoženje? Ločitev ni sporazumna. Kaj vse mora še vložiti ali tožiti?
 

Odgovor:

Načeloma se vprašanje obstoja in delitve skupnega premoženja ureja v postopku razveze. Predvidevamo, da je žena na sodišče vložila tožbo za razvezo zakonske zveze.

Zakonec lahko, če ni sporazuma med zakoncema, predlaga arbitražo, v kolikor pa se postopek vodi v pravdi, o obstoju in delitvi odloči sodišče.

Lahko pa obstoj skupnega premoženja in delitev zahteva tudi po razvezi in sicer v petih letih.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj sodi v skupno premoženje zakoncev?

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!