Vprašanje:

Kako naj spremenim plačilo preživnine (sedaj osebno, odločba sodišča), na plačevanje na tekoči račun, zaradi zamud plačila?

Odgovor:

V kolikor želite spremembo sodne odločbe, morata starša na sodišče vložiti predlog za izdajo nove odločbe.

Pri tem pa je potrebno vedeti, da način plačila ne bo spremenil plačilne nediscipline. V primeru neplačila predlagamo, da vložite izvršbo in predlagate tudi predhodno odredbo za zavarovanje obrokov preživnine, ki bodo zapadli v prihodnjem letu.

e-obrazec - Predlog za izvršbo zaradi izterjave preživnine

Več o tem si lahko preberete spodaj:

Informiran.si - Kako izterjati preživnino po sodni poti in kaj storiti, če je izterjava neuspešna?

Informiran.si - Nekaj koristnih nasvetov za upnike v postopku izvršbe

Informiran.si - Katere so glavne spremembe, ki jih prinaša novela Zakona o izvršbi in zavarovanju ZIZ-L?

Informiran.si - Kdaj zastara dolg (račun, položnica,...)?

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja v povezavi z izvršbo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!