Vprašanje:

Poročena sem s tujcem, želim razvezo, vendar moža ni v sloveniji. Kako izpeljati zadevo? Nimava skupnega premoženja in otrok.


Odgovor:

Če je zakonska zveza registrirana v sloveniji, načeloma ne bi smelo biti težav s samim postopkom razveze.

Če je razveza sporazumna (če se želi ločiti tudi mož), potem vložita predlog za razvezo zakonske zveze, če ni sporazumna, lahko Vi sami vložite tožbo za razvezo zakonske zveze.

Oba dokumenta lahko oidelate preko spodnjih e-obrazcev:

e-obrazec: Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

e-obrazec: Tožba za razvezo zakonske zveze (ločitev)

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!