Vprašanje:

Eden od zakoncev pri notarju poda izjavo, da se odreka vsega premoženja v korist drugega. Kaj če se potem premisli?
 

Odgovor:

Kolikor razumemo, se vaše vprašanje nanaša glede delitve skupnega premoženja ob razvezi zakonske zveze. Sporazum o delitvi skupnega premoženja zakoncev mora biti sestavljen v obliki izvršljivega notarskega zapisa. 

Zakonec se po podpisu sporazuma ne more premisliti, lahko pa zahteva razveljavitev, pri čemer mora dokazati, da ga je sklenil pod prisilo ali v zmoti.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj sodi v skupno premoženje zakoncev?

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!