Vprašanje:

Mož po razvezi se noče odjaviti stalnega naslova, čeprav se je odselil. Se lahko vrne nazaj? Mora plačati stroške?
 

Odgovor:

Oseba je dolžna na upravni enoti, v 8. dneh od priselitve, prijaviti stalno bivališče, na katerem biva.

V vašem primeru predlagamo, da na upravni enoti začnete postopek za ugotavljanje dejanskega prebivališča. Upravna enota bo v postopku poskušala ugotoviti njegov dejanski naslov bivanja in na tem naslovu prijavila njegovo stalno bivališče.

V kolikor bo ugotovila, da na trenutnem naslovu ne biva, ne bo pa ugotovila dejanskega naslova, bo prijavila naslov stalnega bivališča, na naslovu občine, v kateri biva.

Glede ostalih odgovorov, pa bi potrebovali več konkretnejših podatkov.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!