Vprašanje:

Se kot skupno premoženje upošteva tudi stanovanje kupljeno po že oddani vlogi za ločitev? Ločitev pa še ni rešena.
 

Odgovor:

V skupno premoženje partnerjev spada premoženje, ki ga partnerja v času zveze pridobita z delom. V skupno premoženje ne spada premoženje, ki ga partnerja (kadarkoli) pridobita kot darilo ali ga podedujeta.

Prav tako v skupno premoženje ne spada premoženje, ki ga imata partnerja že pred zvezo.

Sprožitev postopka razveze zakonske zveze je trenutek, od katerega (kljub formalnemu trajanju zakonske zveze do pravnomočne odločitve o razvezi) ni več mogoče govoriti o pridobivanju skupnega premoženja. V skupno premoženje tako spada premoženje pridobleno do sprožitve postopka razveze pred pristojnim sodiščem.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!