Vprašanje:

Mož se je preselil v tujino in že pol leta živiva narazen. Kako bi se najhitreje in najceneje ločila? kakšna je okvirna cena postopka?
 

Odgovor:

Najhitrejša možnost razveze zakonske zveze je v vsakem primeru razveza zakonske zveze s sporazumom, cena postopka pa je odvisna od vsake zadeve posebej.

Najprej potrebujeta predlog za sporazumno razvezo zakonske zvez, ki ga lahko izdelata tudi preko e-obrazca: Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

Če sta v času zveze ustvarila skupno premoženje, je potrebno le-tega razdeliti v obliki sporazuma, ki ga izdela notar.

Če imate skupne mladoletne otroke, morata v obliki sporazuma urediti tudi njihovo preižvljanje po razvezi.

Takšen sporazum lahko izdelata brezplačno, s pomočjo e-obrazca: Sporazum o varstvu, vzgoji in preživljanju skupnih otrok ob sporazumni razvezi zakonske zveze

Ob vložitvi morate plačati tudi sodno takso, ki znaša 72,00 EUR.

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

Brezplačni e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!