Vprašanje:

Je potreben sporazum pri notarju, tudi če nimava skupnega premoženja - ne bova zahtevala nič drug od drugega?
 

Odgovor:

V obliki izvršljivega notarskega zapisa morata zakonca skleniti sporazum o delitvi skupnega premoženja, o tem, kdo od njiju ostane ali postane najemnik stanovanja in o sporazum preživljanju zakonca, ki nima sredstev za življenje in brez svoje krivde ni zaposlen.

Načeloma je odgovor na vaše vprašanje da. Vendar pa sodišče običajno ne zahteva notarskega sporazuma. V primeru, da ga zahteva, pa običajno zadostuje izjava obeh zakoncev, v katerem se oba strinjata, da takšen sporazum ni potreben. V kolikor to ne zadostuje, lahko notarski sporazum dostavite naknadno.

Več informacij najdete v spodnjih povezavah:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

Brezplačni e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!