Vprašanje:

Kako se zavarovati ob gotovinskem plačilu gradnje prizidka k hiši partnerjevih staršev? Nisva poročena. Živiva skupaj 4 leta.


Odgovor:

Glede na to, da s partnerjem uradno nista bila lastnika nepremičnine, bosta vlagala v tuje premoženje, torej premoženje partnerjevih staršev.

V primeru spora boste tako imeli možnost zahtevati, lahko tudi s tožbo, od lastnikov, torej staršev, zahtevali polovico povečanja vrednosti njune nepremičnine, ki je bila posledica vajinega vložka.

V tam namen predlagamo, da pred vlaganjem uredite solastnino ali etažno lastnino na nepremičnini. Torej, da postanete (so)lastnik nepremičnine, v katero boste vlagali.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze. Kaj in kako?

Informiran.si - Kako urediti stanovanje v mansardi tudi s pravnega vidika?

Informiran.si - Darilna pogodba - Kako podariti avtomobil ali hišo...?

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!