Vprašanje:

Imam hišo. Sem skrbnik matere in ne morem več plačevati doma. Kaj sedaj? So plačnika sta še brata.
 

Odgovor:

V kolikor ste hišo pridobili na podlagi pogodbe o preužitku, ste dolžni skrbeti za mamo, skladno z določili pogodbe.

V kolikor temu ni tako, ste za mamo dolžni skrbeti vsi trije otroci. Polnoletni otrok je dolžan po svojih zmožnostih preživljati svoje starše, če ti nimajo dovolj sredstev za življenje in si jih ne morejo pridobiti. Polnoletni otrok ni dolžan preživljati tistega od staršev, ki iz neopravičenih razlogov ni izpolnjeval preživninskih obveznosti do njega.

V kolikor vas to socialno ogroža, se lahko obrnete na svoj CSD in zaprosite za oprostev plačila. V tem primeru bo strošek krila občina.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!