Vprašanje:

V izvenzakonski zvezi je partnerki mati podarila del hiše. Midva sva odplačala njen kredit. Mi ob razvezi pripada 50%?
 

Odgovor:

V skupno premoženje zakoncev oz. zunajzakonskih partnerjev spada premoženje, ki je v času zveze ustvarjeno z delom. Premoženje, ki ga imata zakonca že pred zvezo, ali ga pridobita kot darilo ali dediščino, ni del skupnega premoženja zakoncev.

Del kredita, ki sta ga odplačala, je bil predvidoma v času zveze odplačan s prihodki, ki so bili ustvarjeni z delom. Kolikor razumemo, je bilo darilo dano le za neodplačan del nepremičnine, preostanek pa je bil dejansko odkupljen. Iz tega naslova bi lahko zahtevali izplačilo svojega dela skupnega premoženja, bi pa bil potreben, za konkretnejši odgovor, bolj podroben pregled zadeve.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!