Vprašanje:

Kaj je potrebno, poleg predloga o sporazumni ločitvi, še predložiti?


Odgovor:

Pri sporazumni razvezi zakonske zveze, morata oba partnerja na sodišče podati predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze. 

e-obrazec - Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

Predlogu za sporazumno razvezo zakonske zveze morata zakonca priložiti v obliki izvršljivega notarskega zapisa sklenjen sporazum o delitvi skupnega premoženja o tem, kdo od njiju ostane ali postane najemnik stanovanja in o preživljanju zakonca, ki nima sredstev za življenje in brez svoje krivde ni zaposlen.

V kolikor imata skupne otroke, je potrebno priložiti tudi sporazum, v katerem uredita preživljanje otrok po razvezi zakonske zveze.

e-obrazec - Sporazum o varstvu, vzgoji in preživljanju skupnih otrok ob sporazumni razvezi zakonske zveze

Priložiti je potrebno tudi priloge, s katerimi dokazujete svoje trditve, potrdila o prihodkih, v kolikor urejate preživnine, izpisek iz matičnega registra o sklenjeni zakonski zvezi, rojstne liste otrok, njihova potrdila o šolanju (v kolikor so polnoletni) in pa potrdilo o plačilu takse, v kolikor jo boste plačali pred vložitvijo predloga na sodišče.

Več informacij o tem boste našli spodaj:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!