Vprašanje:

Kot lastnica stanovanja je vpisana samo žena. Ga lahko proda, brez mojega dovoljenja, v slučaju ločitve?
 

Odgovor:

V kolikor spada stanovanje v vajino skupno premoženje, torej je bilo v času zveze ustvarjeno z delom, se mora v primeru razveze deliti. V kolikor se ob razvezi o delitvi ne bosta dogovorila, boste to lahko zahtevali ob razvezi s tožbo.

e-obrazec - Tožba za razvezo zakonske zveze (ločitev)

Bodisi bo predmet delitve stanovanja, bodisi kupnina, ustvarjena s prodajo. V obeh primerih lahko zahtevate svoj del skupnega premoženja.

Kar se tiče prodaje, je odgovor da. V kolikor je lastninska pravica na stanovanju vpisana le na ženo, brez omejitev, ga lahko proda brez vašega soglasja.

e-obrazec - Prodajna pogodba za nepremičnino

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!