Vprašanje:

Odselila sem se brez vsega. Noče se dogovoriti o deležih na skupnem premoženju. Kaj naj naredim? Potrebujem odvetnika?
 

Odgovor:

Najprej naj opozorimo, da odvetnika, tehnično gledano, ne potrebujete, bi pa vsekakor svetovali, da ga pridobite v kolikor boste smatrali, da potrebujete ustrezno pravno pomoč.

V primeru razveze zakonske zveze na sodišče v Sloveniji, ki je pristojno za območje na katerem biva mož, vložite tožbo za razvezo zakonske zveze. V postopku zahtevate tudi delitev skupnega premoženja.

e-obrazec -  Tožba za razvezo zakonske zveze (ločitev)

V kolikor gre za razpad zunajzakonske zveze, morate vložiti tožbo za ugotovitev in delitev skupnega premoženja.

Več informacij najdete v spodnjih povezavah:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

Brezplačni e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!