Vprašanje:

K meni, v mojo hišo, se je pred 10. leti vselil partner. V hišo je vložil nekaj sredstev in dela. Kako sedaj deliti?
 

Odgovor:

Ob razhodu zunajzakonskih partnerjev se deli njuno skupno premoženje. V skupno premoženje ne spada premoženje pridobljeno kot darilo, dediščina ali premoženje, ki ga imata partnerja med zvezo.

V skupno premoženje, ki je predmet delitve ob razpadu zunajzakonske zveze, spada premoženje, ki ga partnerja ustvarita z delom v času zakonske zveze. V obseg skupnega premoženja spada tudi tisto premoženje, ki sta ga ustvarila zakonca vsak s svojim od dela drugega zakonca neodvisnim delovnim prispevkom. 

Tako je potrebno oceniti to skupno premoženje, ki bo dejansko predmet delitve. Iz navedenega bi sklepali, da v skupno premoženje spada vložek, ki sta ga v času zveze vložila v vašo nepremičnino.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!