Vprašanje:

Bivši partner je bil lastnik podjetja že pred najino zvezo. V času zveze kupil več nepremičnin na podjetje. Kako deliti?
 

Odgovor:

V skupno premoženje, ki je predmet delitve ob razpadu zunajzakonske zveze, spada premoženje, ki ga partnerja ustvarita z delom v času zakonske zveze. 

V skupno premoženje lahko spada tudi podjetje, vendar ne premoženje podjetja ampak lastniški delež. 

V vašem primeru bi bilo potrebno preveriti, kako so bile navedene transakcije financirane oz. opravljene. Predvidoma so bile nepremičnine kupljene s sredstvi podjetja in so kot takšne v lasti podjetja. Seveda pa je z nakupom narasla vrednost podjetja, ta povečana vrednost, ki je bila predvidoma ustvarjena z delom, v času vajine zveze, pa je del vajinega skupnega premoženja.

Kot omenjeno pa bi morali za konkreten odgovor poznati več informacij o sami zadevi.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!