Vprašanje:

Bivši partner je bil lastnik podjetja že pred najino zvezo. V času zveze kupil več nepremičnin na podjetje. Kako deliti?
 

Odgovor:

V skupno premoženje, ki je predmet delitve ob razpadu zunajzakonske zveze, spada premoženje, ki ga partnerja ustvarita z delom v času zakonske zveze. 

V skupno premoženje lahko spada tudi podjetje, vendar ne premoženje podjetja ampak lastniški delež. 

V vašem primeru bi bilo potrebno preveriti, kako so bile navedene transakcije financirane oz. opravljene. Predvidoma so bile nepremičnine kupljene s sredstvi podjetja in so kot takšne v lasti podjetja. Seveda pa je z nakupom narasla vrednost podjetja, ta povečana vrednost, ki je bila predvidoma ustvarjena z delom, v času vajine zveze, pa je del vajinega skupnega premoženja.

Kot omenjeno pa bi morali za konkreten odgovor poznati več informacij o sami zadevi.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!