Vprašanje:

Vdova. 20 let živim v taščini hiši. Otroka sta polnoletna in se šolata v LJ. Me lahko vrže iz hiše. Imam kakšne pravice? 
 

Odgovor:

Kolikor razumemo, bivate v nepremičnini lastnika, torej tašče, brez ustreznega pravnega naslova. Torej v nepremičnini, ki ni v vaši lasti in katere nimate v najemu.

V tem primeru, lahko bivša tašča, kot lastnica nepremičnine zahteva, da se iz njegone nepremičnine izselite. Po potrebi lahko tudi zamenja ključavnice. 

Vloži lahko tudi tožbo za izpraznitev stanovanja pri sodišču splošne pristojnosti na podlagi 111. člena Stanovanjskega zakona. Dejstvo, da ste bili poročeni z njenim sinom, vam na žalost ne daje pravice do bivanja v njeni nepremičnini. 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!