Vprašanje:

Kako, kje se uredi preživnina za polnoletnega otroka, ki se še šola? Notar? Koliko stane?
 

Odgovor:

Kolikor razumemo iz vprašanja, gre za sporazumno določitev preživnine. V tem primeru se preživnina določi v sporazumu, ki ga zavezanec (starš) in upravičenec (polnoletni otrok) skleneta v obliki notarskega zapisa pri notarju (seznam notarjev).

Cena zapisa se določi po  notarski tarifi  in je odvisna od preživnine, zato predlagamo, da se za konkretno ceno obrnete neposredno na svojega  notarja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!