Vprašanje:

Sin se je poročil in ima že od prej kredit za mojo nepremičnino. Me lahko snaha toži za vlaganje ob ločitvi?
 

Odgovor:

V skupno premoženje zakoncev spada premoženje, ki ga zakonca ustvarita v času zveze z delom. Skupno premoženje tako predstavlja tudi premoženje v vrednosti oz. delu, ki se financira oz. odplačuje s prihodkom zasluženim v času zveze.

Snaha bi tako lahko zahtevala za povračilo svojega dela (predvidoma 1/2) skupnega premoženja, ki sta ga v času zveze z vašim sinom namenila v povečanje vrednosti vašega premoženja.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!