Vprašanje:

Ločitev s tožbo, živim v Švici. Poročil sem se v Sloveniji. Nimava skupnega premoženja in otrok. Kako najhitreje do ločitve?
 

Odgovor:

Glede na opis zadeve predvidevamo, da žena biva v Sloveniji.

V kolikor bi želeli postopek razveze izpeljati najhitreje možno, predlagamo, da z ženo skupaj na pristojno sodišče v Sloveniji vložita predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze.

e-obrazec -  Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

V kolikor sporazum ni možen, pa lahko na sodišče v Sloveniji, ki je pristojno za območje na katerem biva žena, vložite tožbo za razvezo zakonske zveze.

e-obrazec -  Tožba za razvezo zakonske zveze (ločitev)

Več informacij najdete v spodnjih povezavah:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

Brezplačni e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!