Vprašanje:

Z mamo nisem imela stikov od svojega 9 leta. Sedaj je zaprosila za varstveni dodatek. Sem dolžna plačati?
 

Odgovor:

Polnoletnemu otroku ni potrebno preživljati starša, ki iz neopravičljivih razlogov ni izpolnjeval preživninskih obveznosti do njega. Sicer zadeve ne poznamo natančno, vendar pa predvidevamo, da mati ni izpolnjevala preživninskih obveznosti do vas, tako da je v tem primeru niste dolžni preživljati.

Seveda pa morate dokazati, da mati ni izpolnjevala preživninskih obveznosti do vas. Predlagamo, da se obrnete na pristojni CSD.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!