Vprašanje:

Je partner upravičen do deleža hiše, ki mi jo je v času izvenzakonske skupnosti kupila mama, brez darilne pogodbe?
 

Odgovor:

V skupno premoženje partnerjev spada premoženje, ki ga partnerja v času zveze pridobita z delom. V skupno premoženje ne spada premoženje, ki ga partnerja (kadarkoli) pridobita kot darilo ali ga podedujeta. Nisi v skupno premoženje ne spada premoženje, ki ga imata partnerja pred zvezo.

V kolikor je bil delež hiše podarjen, ta lastniški delež ne spada v skupno premoženje. Glede na vaš opis predvidevamo, da je mati dejansko podarila kupnino, s katero je bil lastniški delež kupljen. V tem primeru bo potrebno (če bo partner zahteval delež s tožbo na sodišču) dokazati, da je bila kupnina podarjena in ne ustvarjena v času zveze z delom.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!