Vprašanje:

Oče je imel sosedo, ki hoče dokazati izvenzakonsko zvezo. Ima nekaj slik v dokaz. Gre se ji za pokojnino. Jaz nasprotujem.
 

Odgovor:

Pri ugotavljanju, ali obstaja zunajzakonska skupnost, se presoja odnos med partnerjema kot celoto in v vsakem konkretnem primeru posebej.

Pri tem je bistveno, da ima zveza med partnerjema značilnosti življenjske skupnosti v smislu ekonomske soodvisnosti, čustvene pripadnosti, intimne povezanosti in siceršnje odločitve za skupno življenje.

Ali je med sosedo in vašim očetom dejansko obstajala zunajzakonska zveza, se bo presodilo v konkretni zadevi, glede na dokaze, ki jih bodo predložile stranke.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!