Vprašanje:

Parcela je vredna 15.000 EUR in je posebno premoženje vdovca. S skupnimi sredstvi je zgrajena hiša vredna 30.000 EUR. Kakšen delež se prizna?

 

Odgovor:

V skupno premoženje zakoncev spada premoženje, ki ga zakonca v času zveze pridobita z delom. V skupno premoženje tako ne spada premoženje, ki ga imata zakonca pred zvezo in ki ga pridobita kot dediščino ali kot darilo.

Parcela, ki je posebno premoženje vdovca je ločena iz skupnega premoženja zakoncev in se tako ne šteje v njuno skupno premoženje.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na pogosta vprašanja o ločitvi

Informiran.si - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Pravni e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!