Vprašanje:

Sem lastnica hiše. Ima moj partner kakšne pravice pri lastništvu, če ima stalno bivališče na mojem naslovu?
 

Odgovor:

Dejstvo, da ima partner na vaši nepremičnini prijavljen stalni naslov, ne pomeni, da ima pravico do lastništva nepremičnine.

Lahko pa partner zahteva svoj delež na vajinem skupnem premoženju. V skupno premoženje spada premoženje, ki ga partnerja v času zveze ustvarita z delom. Torej v skupno premoženje ne spada premoženje, ki ga imata partnerja pred zvezo, ali premoženje, ki ga prejmeta kot dediščino ali darilo.

Več informacij o tem boste našli spodaj:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!