Vprašanje:

Ločila sva se junija 2016. Tri mesece prej sem kupil avto in ga dal pisat na njeno ime. Avto je ona vzela. Je to prav?
 

Odgovor:

V vprašanju niste navedli, vendar predvidevamo, da je bil nakup avtomobila opravljen s sredstvi, ki ste jih v času zveze pridobili z delom. V tem primeru avtomobil, ne glede, da je kot lastnica vpisana bivša žena in ne glede, da ste ga kupili vi, spada v skupno premoženje zakoncev.

Skupno premoženje zakoncev se bo razveti zakonske zveze deli 50:50, razen če kdo od zakoncev v postopku dokaže, da je prispeval nad-proporcionalno več.

Več lahko preberete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!