Vprašanje:

Kakšen je postopek za oddajo vloge za razdelitev premoženja v izvenzakonski skupnosti?
 

Odgovor:

Če se partnerja dogovorita za sporazumno delitev premoženja, lahko premoženje razdelita z notarskim sporazumom, ki je podlaga za delitev premoženja (denimo za vpis lastninske pravice na nepremičninah v zemljiški knjigi).

Če sporazum ni možen, zainteresiran partner lahko vloži predlog za razdelitev skupnega premoženja in če je potrebno, tudi tožbo ugotovitev obstoja in obsega skupnega premoženja, ter sproži predlog za delitev.

V kolikor je na premoženju solastnina, lahko katerikoli od partnerjev (solastnikov) na pristojne sodišču predlaga delitev solastnine.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!