Vprašanje:

Koliko stane razveza, če so otroci polnoletni in se sporazumeta o premoženju?


Odgovor:

Ob razvezi zakonske zveze morata zakonca na pristojnem sodišču vložiti dokument, predlog za razvezo zakonske zveze.

Izdelava predloga za razvezo preko spletnega e-obrazca stane 39,89 EUR.

e-obrazec - Predlog za sporazumno razvezo zakonske zveze (ločitev)

Predlogu morata priložiti predlog o preživljanju skupnih otrok po razvezi (v kolikor so mladoletni oz. se še šolajo do 26. leta).

Izdelava sporazuma o preživljanju otrok preko e-obrazca je brezplačna.

e-obrazec - Sporazum o varstvu, vzgoji in preživljanju skupnih otrok ob sporazumni razvezi zakonske zveze

V vašem primeru ta sporazum ni potreben.

Zakonca morata priložiti tudi notarski sporazum o delitvi skupnega premoženja, o tem, kdo ostane zakonec najemniškega stanovanja in o morebitni preživnini, za zakonca, ki se ne mora preživljati sam.

Cena sporazuma o delitvi skupnega premoženja se po notarski tarifi določi glede na vrednost skupnega premoženja. Izvleček posebnega dela notarske tarife Vam je na voljo tu: Izvleček iz posebnega dela notarske tarife.

Kot osnova za odmero pristojbine se vzame vrednost celotnega premoženja. V kolikor stranki nista soglasni o vrednosti premoženja, lahko za oceno vrednosti najameta cenilca.

Sodna taksa znaša 72,00 EUR.

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

Brezplačni e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!