Vprašanje:

Lahko pri ločitvi drug starš dobi enega od otrok, čeprav ni zmožen skrbeti zanje, ker ga ni cele dneve?
 

Odgovor:

Pri presojanju skrbništva ob razvezi zakonske zveze, sodišče upošteva predvsem dobrobit otroka.

V tem trenutku in glede na informacije, ki ste jih podali, je na žalost nemogoče predvidevati, kako bo presodilo sodišče.

Pri presoji bo sodišče upoštevalo mnenje staršev, okoliščine primera in mnenja CSD-ja in na podlagi tega odločilo kakšno skrbništvo je v korist otroka.

Predlagamo, da se obrnete neposredno na svoj CSD, kjer vama bodo lahko pomagali najti skupno rešitev, ki bo v korist otrok.

Več informacij boste našli spodaj:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!