Vprašanje:

Ob ločitvi solastnine ne bova delila. Otrok: 22 letni študent. Ali je cenejše ločitev s tožbo ali sporazumna ločitev?
 

Odgovor:

Vsekakor Vam predlagamo, da vprašanje skupnega premoženja uredita že v postopku razveze zakonske zveze.

Sama odločitev ali predlagati sporazumno razvezo ali razvezo s tožbo je odvisna predvsem od tega, ali se bosta sporazumela o delitvi premoženja (če ga bosta delila v postopku razveze), ter ali razvezo želita oba.

Če premoženja v postopku razveze ne bosta delila, je vsekakor bolj priporočljiva sporazumna razveza, saj je običajno hitrejša, stroški pa so v obeh primerih enaki.

 

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

Brezplačni e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!