Vprašanje:

Ali je nepremičnina pridobljena v času izvenzakonske zveze, vpisana kot last podjetja partnerja, predmet delitve skupnega premoženja?
 

Odgovor:

Tu na žalost težko podamo točen odgovor, saj je potrebno konkretneje preučiti situacijo.

Verjetno bi morali dokazati, da je lastništvo nepremičnine s strani podjetja zgolj "fiktivno" in je dejansko v lasti Vašega partnerja.

Če je bila pridobljena z delom v času zveze, mi morda lahko dokazali, da je del skupnega premoženja.

Vsekakor predlagamo, da se posvetujete z odvetnikom, ki bo ocenil, kakšne so vaše možnosti za tovrstno dokazovanje.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!