Vprašanje:

Ima partner ob razhodu več možnosti za stalno skrbništvo, če otrok hodi v vrtec v istem kraju, kjer je oče? Mama se seli.
 

Odgovor:

V tem trenutku je nemogoče reči, kakšne so možnosti kateregakoli od staršev, za dodelitev skrbništva. Predlagamo, da se obrnete neposredno na svoj CSD, kjer vama s partnerjem lahko pomagajo najti najboljšo možnost za skrb otroka po razvezi.

Pri dodelitvi skrbništva namreč sodišče, na podlagi mnenja, ki ga poda CSD, odloča predvsem v korist in dobrobit otroka. Čeprav je sprememba bivalnega okolja otroka vsekakor nekaj, kar bo CSD vključil v svoje mnenje, pa ni edini faktor, ki ga bo upošteval.

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Razpad zunajzakonske zveze - Kako se deli premoženje, uredi preživljanje otrok,...

Informiran.si - Ločitev - Kakšni so načini ločitve zakoncev in kakšni so postopki?

Informiran.si - Ločitev - Odgovori na pogosta vprašanja.

e-Priročnik - Kako do razveze zakonske zveze

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!