Vprašanje:

Ali prejemniku socialne pomoči le ta še pripada, če se poroči in ima partnerka minimalno plačo?


Odgovor:

Upravičenec do socialne pomoči mora CSD-ju sporočiti vsa dejstva, okoliščine in vse spremembe, ki vplivajo na upravičenost do pravice iz javnih sredstev, njeno višino ali obdobje prejemanja. Spremembo mora javiti v 8. dneh od dne, ko je nastala taka sprememba ali je zanjo izvedel.

Med takšne spremembe spada tudi sprememba zakonskega statusa.

Predlagamo, da na spletni strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, oz. na svojem CSD-ju preverite kako bi takšna sprememba vplivala na Vašo konkretno pravico do prejemanja denarne socialne pomoči.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!