Vprašanje:

Dogovorjena preživnina za 2 otroka je 300€ + večji stroški na pol. Ločena sva 9 let. Ali lahko zahtevam višjo preživnino?
 

Odgovor:

Preživnina se določi glede na okoliščine posameznega primera. Pri tem se upoštevajo potrebe upravičenca (v tem primeru otrok) ter finančne zmožnosti staršev.

Če se ti dejavniki spremenijo, seveda lahko zahtevate, da se spremeni tudi višina preživnine.

Če je možen dogovor z očetom, to storita sporazumno s predlogom.

e-obrazec - Predlog za sporazumno spremembo (znižanje ali zvišanje) preživnine

V kolikor sporazum ne bo možen, pa boste morali zvišanje zahtevati s tožbo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!